În această dimineață, la ora 9.00, au fost reluate căutările micuței Valentina Rusnac, fetița de 6 ani dispărută vineri după-amiază, în jurul orei 15.00, din fața casei din comuna Repedea, judeţul Maramureş.

Ieri, 150 de oameni au participat la căutări, însă timpul a fost scurt până la înserare, astfel că aceste căutări au fost oprite.

Articolul continua dupa recomandari

S-au reluat în această dimineaţă, fiind adus și un câine de urmă. 

Zeci de persoane o caută pe micuţa Valentina Rusnac. Poliţişti, jandarmi, pompieri şi voluntari din Repedea, dar și din localitățile învecinate.

În această dimineață au fost reluate căutările micuței Valentina Rusnac, fetița dispărută la RepedeaVezi 4 imagini în Galerie

Unde este Valentina Rusnac

Jurnaliştii locali spun că există trei ipoteze. Una, că Valentina s-ar fi dus către pârâul Tomnatec, așa cum a indicat sora sa, cu care se juca în curte. În acest scenariu, gândurile tuturor merg către ce este mai rău. Apele pârâului erau umflate, iar dacă fetița a fost luată de puhoaie, există varianta înecului. Iar în acest caz, căutările, pe lângă că s-ar termina cu un rezultat tragic, ar fi îngreunate de debitul cursului de apă.

În această dimineață, la ora 9.00, au fost reluate căutările micuței Valentina Rusnac, fetița de 6 ani dispărută la RepedeaVezi 4 imagini în Galerie

A doua variantă este că ar fi urcat pe vale, așa cum a luat urma câinele polițist la început. Însă, patrupedul a renunțat la acea urmă, poate și din cauza ploilor care au căzut recent. Acestea au îngreunat situația, scrie axanews.ro

A treia, despre care se vorbește prin sat, dar foarte puțin probabilă, este că ar fi fost răpită. Unii localnici spun că fetița se afla în fața casei în jurul orei 14.30, astfel că ea nu a dispărut la ora 14.00, ci în jurul orei 15.00. Totuși, până s-a dat alerta și s-a făcut mobilizarea generală, se făcuse deja ora 17.00.