Update ora 17.30: Comandament de iarnă în Bucureşti, la care participă şi Primarul Capitalei. A fost programat pentru ora 19.30.

Update ora 17.00: Cod galben de vânt şi temperaturi scăzute şi în Bulgaria. MAE a transmis un avertisment de călătorie.

Articolul continua dupa recomandari

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei că se menţine avertizarea meteo 'cod galben' de vânt puternic şi temperaturi scăzute începând de miercuri, care acoperă jumătatea de est a ţării, mai exact regiunile Ruse, Razgrad, Silistra, Dobrich, Shumen, Sliven, Tărgovişte, Yambol, Burgas, Varna, Haskovo, Kardjanli", se afirmă într-un comunicat.

MAE recomandă cu insistenţă şoferilor echiparea adecvată pentru iarnă a autovehiculelor.

Update ora 14.00: Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă transmite că elicopterul SMURD de la Constanța a preluat un bărbat inconștient, în vârstă de 76 ani, din localitatea Dumbrăveni. (VIDEO)

"Aeronava a aterizat în curtea școlii din localitate, de unde a preluat persoana în vederea asigurării transportului până la Unitatea de Primiri Urgență Constanța", spune IGSU, într-o postare pe Facebook, însoţită şi de imagini de la operaţiune.

Update 13:15: Un bărbat din Galaţi, de 60 ani, a murit, miercuri, după ce ar fi căzut în zăpada din curtea casei și a intrat în stop cardiac,

ANM anunţă prelungirea codului galben în 11 judeţe ale ţării, până la ora 23.00. Codul portocaliu a fost, în schimb, ridicat.

Meteorologii români anunţă prelungiera codului galben de ninsori şi viscol până la ora 23.00 în judeţele Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa. 

Codul portocaliu emis dimineaţă pentru cinci judeţe - Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi - a fost ridicat. În aceste zone este acum cod galben. 

Potrivit meteorologilor, în Bucureşti, la staţiile meteo, stratul de zăpadă e de aproximativ 70 de centimetri. În zonele unde a viscolit în Capitală, stratul de zăpadă este şi de un metru înălţime.