UPDATE. La numai câteva ore după ce o maşină-capcană a explodat în apropierea unui post de poliție din provincia estică Van, o explozie puternică a zguduit joi dimineaţă o secţie de poliţie din localitatea Elazig, situată în sud-estul predominant kurd al Turciei.

Autorităţile turce susţin că o explozie puternică a zguduit joi dimineaţă o secţie de poliţie din localitatea Elazig, situată în sud-estul predominant kurd al Turciei. Trei persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce peste 50 au fost rănite în deflagraţie.

Articolul continua dupa recomandari

Explozia are loc la doar o zi după un atac cu maşină-capcană asupra unei secţii de poliţie din provincia Van, situată în apropiere de frontiera iraniană, care a lăsat în urmă trei morţi şi 40 de răniţi.

Vezi 1 imagini în Galerie

Se pare că explozia s-a produs la ora locală 9.20 ca urmare a unei maşini-capcană, a cărei forţă a reuşit să distrugă întreaga faţadă a secţiei de poliţie din Elazig.

Vezi 1 imagini în Galerie

Explozia are loc la doar o zi după un atac cu maşină-capcană asupra unei secţii de poliţie din provincia Van

Un nou ATAC cu mașină-capcană în Turcia: Cel puțin trei persoane au murit şi 40 au fost rănite

Cel puțin trei oameni au murit și 40 au fost răniți miercuri seară în explozia unei mașini-capcană în apropierea unui post de poliție din provincia estică Van, în apropierea frontierei cu Iranul.

Potrivit TRT, care citează un comunicat al guvernului local, postul de poliție găzduia și dormitoare pentru polițiști. Nu se știe până în prezent câți polițiști și câți civili se află printre morți și răniți.

Vezi 1 imagini în Galerie

Prim-ministrul Binali Yildirim a confirmat în timpul unei apariții în direct la televiziunea națională că a avut loc un atac asupra unui post de poliție din provincia Van dar nu a furnizat detalii suplimentare.

Nu se știe cine se află în spatele atacului, dar militanții kurzi lovesc frecvent posturi de poliție și alte spații ale forțelor de securitate cu mașini-capcană, notează Reuters.

Zona de sud-est a Turciei majoritar kurdă este zguduită de violențe după ce un armistițiu încheiat în urmă cu doi ani și jumătate de statul turc cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan a încetat să mai fie respectat în iulie, anul trecut.