Incident şocant la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Un individ a intrat în plin cu autoturismul în Unitatea de Primiri Urgenţe şi s-a oprit abia în faţa ghişeului de la triaj. Era băut bine şi nervos că ar fi aşteptat prea mult ca fiul iubitei sale să fie preluat de medici. Copilul nu avea o urgenţă gravă, dar bărbatul nu a mai avut răbdare şi a spulberat uşile de la intrare, cu toate că inclusiv cei doi erau în interior. A fost rănit atât el, cât şi un voluntar SMURD şi o asistentă. Restul oamenilor care se aflau pe hol au reuşit să scape cu fuga. 

Medic: În momentul când a intrat pe uşă s-a făcut un zgomot imens şi atunci toată lumea a reacţionat şi s-a dat la o parte.

Articolul continua dupa recomandari

La o parte din calea unei posibile tragedii. Era ora 22 şi 15 minute, când bărbatul de 39 de ani a spulberat uşile de la intrarea Unităţii de Primiri Urgenţe şi a intrat glonţ cu maşina până în faţa triajului.

Medici, asistenţi, pacienţi şi rude ale bolnavilor s-au ferit cum au putut.

Asistent Medical: Mă duceam în resuscitare şi odată toată lumea de aici, din sală, toţi grămadă au fugit în colo. Fum, praf! M-am speriat şi am fugit şi eu. Am zis că e explozie, că e o bombă. Nu am auzit zgomot de maşină, am auzit o bubuitură puternică.

Şi totuşi, două vieţi au fost puse în pericol.

Cristiana Georgmăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova: Un voluntar a fost uşor împins. El spune că a fost luat pe capotă, însă nu a suferit leziuni traumatice. De asemenea, una dintre asistentele noastre care se afla în acele moment în triaj, a fost uşor contuzionată la mâna dreaptă.

Şoferul şi-ar fi premeditat manevra. Venise de ceva timp la Urgenţe cu iubita şi copilul acesteia. Băiatul avea o problemă la o unghie de la picior şi nu ar fi fost consultat imediat. Fapt ce l-ar fi scos din minţi pe individul originar din Caraş Severin. După accident, a invocat un accident.

Şoferul: Eu nu am vrut. Mi s-a întâmplat. I se poate întâmpla oricui!

Cristiana Georgmăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova: Pacientul a confirmat că a consumat alcool. Este conştinent şi stabil hermodinamic şi respirator.

Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ DOLJ: Conducătorul auto, care a şi fost testat cu aparatul alcool test de către poliţişti, rezultând faptul că acesta avea o concentraţie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Încadrearea juridică urmează să fie stabilită de poliţişti în funcţie de rezultatul cercetărilor.

Bărbatul a rămas internat în spital pentru investigaţii. Poliţiştii au deschis, deocamdată, pe numele său, un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.