Update 22.03 - Cei doi militari care si-au pierdut viata in accidentul aviatic de joi din judetul Bacau sunt maistrul militar cls. a III-a Laurentiu Chiru si plutonierul Vasile Manolache, informeaza un comunicat al MApN, conform Antena 3.

Cele trei persoane ranite sunt Petru Pricop - locotenent-comandor, Catalin Balmus - capitan si Doru Nanescu -caporal.

Articolul continua dupa recomandari

Una dintre victimele accidentului de elicopter produs la Bacau a ajuns joi seara la Spitalul de Urgenta Floreasca, la Departamentul de chirurgie plastica si reparatorie, iar celelalte doua la Spitalul Militar din Capitala.

"Pacientul are traumatism cranio-cerebral, toraco-abdominal, mai multe arsuri. El va fi intubat si supus mai multor investigatii", a declarat pentru prof. dr. Ioan Lascar, de la Spitalul Floreasca.

Un elicopter militar s-a prabusit la 16.30 pe un camp de langa localitatea Beresti - Bistrita (Bacau). La bordul aparatului, un YAR 330 - PUMA se aflau mai multe persoane. Elicopterul facea un zbor de antrenament, in formatie. Un barbat aflat in trafic a vazut cum se prabuseste aparatul si a sunat la ISU si la pompieri. Ministerul Apararii a confirmat accidentul, iar ministrul Mircea Dusa a plecat la fata locului, ordonand si instituirea unei comisii de ancheta. Din primele informatii se pare ca doua persaoane au decedat iar alte trei au fost ranite, dar nu se cunoaste cu exactitate starea lor.