Dramă într-o familie din Slatina, după ce băieţelul de 11 ani, elev în clasa a V-a la Colegiul Minulescu, a murit fulgerător, cu suspiciune de gripă.

Sâmbătă, la Spitalul Județean de Urgență Slatina au murit trei persoane, un elev de clasa a V-a de la Colegiul Minulescu, un tânăr de 19 ani și un adult.

Articolul continua dupa recomandari

Dacă în ultimele două cazuri, testele rapide au indicat prezența virusului gripal, în ceea ce privește decesul băieţelului, care a ajuns la spital în comă, nu s-a făcut testul rapid, moartea fiind fulgerătoare, după circa 45 de minute în Urgențe.

Potrivit presei locale, diagnosticul pus este de bronhopneumonie, fiind recoltate probe de la Medicina Legală pentru depistarea gripei. Până la această oră, însă, nu există confirmarea sau infirmarea pentru gripă de la Institutul Cantacuzino.

Alexandru a fost refuzat de Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș"

Vineri, Alexandru a fost dus la spital cu temperatură 41. 

Medicul Renică Diaconescu, senator de Olt și vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate, a declarat pentru gazetaoltului.ro că doctorul de la Infecţioase a încercat să-l transfere pe băiat la Craiova, dar şi la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, însă a fost refuzat.

”Copilul a fost dus la UPU, știu cazul pentru că am fost sunat. Medicul de la infecțioase a sunat la Craiova, însă acolo nu l-au primit pentru că nu au ventilatoare, apoi au contactat Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, unde s-a invocate același motiv, nu îi mai primesc pe pacienți și din cauza fricii. Au sunat apoi la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, care nu a reușit să găsească niciun loc. 

Practic această instituție a devenit una fără valoare, care nu mai reușește să acorde sprijin celor aflați în nevoie. Medicii din Slatina nu au nicio vină, cazul i-a depășit, iar atunci când au cerut ajutor au fost refuzați”, a spus medicul Diaconescu. 

Alexandru a murit după circa 45 de minute în Urgențe, copilul ajungând în comă la spital, potrivit realitateaoltului.ro.

Astăzi, băieţelul va fi condus pe ultimul drum.