Mai sunt două zile până la Mica Unire, iar - la Iaşi - pregătirile sunt în toi! Autorităţile locale se străduiesc ca totul să fie perfect. La manifestări este aşteptat şi preşedintele Iohannis, care va depunde o coroană de flori la mormântul lui Alexandru Ioan Cuza. După care va înmâna edililor un decret prin care Iaşul este decretat Capitala Istorică a României.

Cu doar câteva zile înainte de sărbătoarea Micii Uniri, statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii este spălată şi curăţată ca la carte. Mai mulţi muncitori fac asta. Până şi scările sunt spălate cu o mătură. Iar zăpada aşternută pe asfalt este înlăturată cu un utilaj de deszăpezire.

Articolul continua dupa recomandari

Seria de evenimente va începe de la ora nouă şi jumătate cu un concert de muzică populară, care se va desfăşura în Piaţa Unirii.

Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primărie: Manifestările vor continua şi pe parcursul zilei. Practic, vom inaugura împreună cu ambasadorul Georgiei la Bucureşti şi vom dezveli bustul poetului naţional georgian , poet care a fost înmormântat în municipiul Iaşi şi vom avea şi o manifestare unionistă Iaşi în sala mare a Primăriei Municipiului Iaşi, seara vom avea bineînţeles şi retragerea cu torţe.

Cu o zi înainte, pe 23 ianuarie, preşedintele României, va înmâna primarului oraşului decretul prin care Iaşul este numit Capitală istorică a României.