Donald Trump Junior şi-ar încheia vizita la sfârşitul săptămânii. Şi va reveni în America tot cu un avion privat şi cu armata de agenţi Secret Service, pentru care statul american are de plătit sume uriaşe. Donald Trump este cel mai costisitor preşedinte din istoria Statelor Unite. Americanii dau, din buzunarul lor, un milion de dolari pe ZI pentru pentru stilul de viaţă, obiceiuri şi pasiuni dintre cele mai exclusiviste. 

Vizita secretă în România a lui Donald Trump jr. pentru partida de vânătoare este încă una dintre cheltuielile pe care statul american le are cu familia prezidenţială. Şi nu sunt puţine. 

Articolul continua dupa recomandari

Cei 5 copii şi 8 nepoţi moştenesc nu doar averea uriaşă, estimată la 10 miliarde de dolari, ci şi obiceiurile exclusiviste. Cei mai mulţi bani ai statului se duc pe emblematicul Turn Trump, de pe Fifth Avenue, în Manhattan. Ca familia preşedintelui să trăiască şi să-şi desfăşoare activitatea aici, în siguranţă, îi costă pe contribuabilii americani un milion de dolari, pe zi. Dintre care 200.000 se duc doar pe activitatea trupelor speciale. Aici locuieşte, deocamdată şi prima doamnă, împreună cu Barron, mezinul familiei. Pentru siguranţa lor, statul american mai plăteşte încă aproape 130.000 de dolari, pe zi. Mai ales că circulă mult, pentru a fi alături de preşedinte.

O altă proprietate celebră a preşedintelui miliardar este Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida. Un domeniu de peste 5.000 de metri pătraţi, cu aproape 120 de camere, dintre care 58 de dormitoare şi 33 de băi. Aici îi place şi mezinului Barron, despre care s-a speculat că este şi el în România, să joace golf. Nu doar tatălui lui.

O călătorie la Mar-a-Lago costă 3 milioane de dolari, în timp ce întregul buget al administraţiei SUA, pe un an, pentru persoanele fără adăpost, este de 4 milioane de dolari. Iar Trump a avut 4 vizite deja la domeniul său, de la preluarea mandatului. 

Familia Trump este cea mai bogată familie prezidenţială din istoria Americii. Dar şi cea mai costisitoare familie instalată vreodată la Casa Albă.