Un tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat, în această dimineaţă, în Olt. Circulaţia feroviară este întreruptă, după ce nu mai puțin de 15 vagoane au sărit de pe şine.

Circulaţia feroviară oprită luni dimineaţă pe magistrala M 900, între Craiova şi Bucureşti, după ce 15 vagoane ale unui tren de marfă încărcat cu cereale au deraiat.

Articolul continua dupa recomandari

”Circulaţia feroviară este oprită  pe magistrala 900, la kilometrul feroviar 142+400 de metri, între staţiile CF Stoeneşti şi Drăgăneşti-Olt, judeţul Olt, după ce, în cursul nopţii, un tren marfar, care circulă pe relaţia Craiova – Bucureşti Nord şi ce avea în componenţă 37 de vagoane încărcate cu cereale, a deraiat cu 15 dintre acestea”, anunţă Centrul Infotrafic.

Cinci vagoane s-au răsturnat şi pe celălalt fir de mers, motiv pentru care traficul feroviar este întrerupt în ambele sensuri de mers.

”Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, însă pagubele materiale sunt însemnate la infrastructura feroviară”, precizează Centrul Infotrafic.

Vezi 3 imagini în Galerie

Transbordare auto între stațiile Drăgănești Olt și Caracal

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt a fost închis în cursul nopții, din cauza acestei deraieri.

Trenul de marfă aparține operatorului privat Constantin Grup.

Vezi 3 imagini în Galerie

"Pentru asigurarea continuității circulației feroviare pe relația București - Craiova, reprezentanții Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt - Caracal.

Facem precizarea că trenurile IR 1591, IR 1594 și IR 1591, care tranzitau zona deraierii, au fost anulate în cursul dimineții, însă călătorii au fost preluați de trenurile IR 1822, IR 1696 și 72-1, redirecționate pe ruta ocolitoare prin Caracal - Piatra Olt - Golești - București Nord (și retur).

Cauzele deraierii vor fi stabilite de o comisie de specialitate", transmite CFR SA.

Trenurile IR 1591, IR 1594 şi IR 1591, care tranzitau zona deraierii, au fost anulate luni dimineaţă, iar călătorii au fost preluaţi de trenurile IR 1822, IR 1696 şi 72-1, redirecţionate pe ruta   ocolitoare prin Caracal - Piatra Olt - Goleşti - Bucureşti Nord (şi retur).