Autoritățile au refăcut traseul făcut în România de italianul bolnav de coronavirus. Bărbatul de 71 de ani a intrat în contact cu zeci de oameni din momentul în care a ajuns în Oltenia.

Persoanelor cu care italianul a intrat în contact în timpul celor patru zile petrecute în România li se adaugă pasagerii care au mers cu el în avion, atât pe drumul dinspre Italia spre Craiova, cât şi invers. Numai în aeronavă, 44 de pasageri și angajaţi ai companiei aeriene au stat în imediata lui apropiere.

Articolul continua dupa recomandari

Italianul a stat în România 4 zile şi s-a plimbat prin mai multe localităţi din Oltenia.

Din datele obţinute de autorităţi, traseul bărbatului arată astfel:

- 18 februarie: ora 23,45, bărbatul de 71 de ani, împreună cu fiul său de 10 ani, ajung pe Aeroportul Internaţional Craiova cu o cursă de Bologna

- de la aeroport, italianul merge la o firmă de închirieri auto din Craiova unde închiriază o maşină cu care pleacă spre comuna Bâlteni, din judeţul Gorj

- 19 februarie, puţin după miezul nopţii, italianul şi fiul său ajung în satul Peşteana, la socrii

- 19 februarie, italianul îşi lasă copilul la bunici, în Peşteana, iar el pleacă spre Târgu Jiu. Aici locuieşte într-un apartament pe care îl deţine

- 20 februarie, bărbatul merge la Primăria Drăguţeşti din Gorj pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale

- 20-21 februarie, bărbatul are mai multe întâlniri de afaceri, în special în Târgu Jiu

- 22 februarie, italianul se întoarce la socrii săi, în Peşteana, îşi ia copilul şi pleacă spre Craiova. Aici, a predat angajaţilor firmei de închirieri auto maşina şi merge la Aeroportul Internaţional.

În jurul orei 14.00, italianul a plecat spre Bologna într-un avion plin de oameni.

Până acum, în România nu există cetăţeni pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19

Grupul de Comunicare Strategică, din cadrul DSU, a anuţat că, în acest moment, în România, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus.

Ieri, au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane. 

Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, Grupul de Comunicare Strategică precizează că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.