Încă o tragedie în subteran seara trecută în Capitală. O femeie de aproximativ 35 de ani a murit după ce a căzut pe linia de metrou, în faţa trenului, în staţia Apărătorii Patriei.

Se pare că ar fi vorba de o sinucidere. Este doar cel mai recent incident dintr-un lung şir care atrage din nou atenţia asupra lipsei panourilor de protecţie care ar putea salva vieţi.

Articolul continua dupa recomandari

În urmă cu doar o lună o altă persoană a sfârşit similar, iar un tânăr care s-a aruncat în faţa trenului a scăpat cu zile doar datorită intervenţiei prompte a unui voluntar.

În jurul orei 20.00, un apel la 112 anunţa că o persoană a căzut de pe peron în faţa metroului la Apărătorii Patriei.

Mai multe echipaje de salvatori, dar şi poliţişti au intervenit imediat.

Se pare că femeia, de aproximativ 35 de ani, se aruncase de bună voie pe şine. Impactul cu trenul care intra în staţie a fost fatal.

A fost nevoie de oprirea alimentării cu energie electrică pentru a recupera trupul fără viaţă.

Astfel de incidente se întâmplã tot mai des la metroul bucureştean. La începutul lunii ianuarie o persoană a murit după ce a intrat în tunel la staţia Piaţa Romană.

S-a întâmplat la doar o zi după ce un alt tânãr s-a aruncat în faţa metroului în staţia Costin Georgian, însã a scăpat cu viaţă, cu ajutorul unui voluntar.

Iar în decembrie 2017 Magdalena Şerban a ucis o tânãrã împingând-o în faţa metroului, la staţia Dristor 1, faptă pentru care a primit închisoare pe viaţă.

Toate aceste vieţi ar fi putut fi salvate cu ajutorul unor panouri de protecţie instalate în subteran.

În urma incidentului de aseară circulaţia trenurilor pe magistrala 2 a fost bulversată timp de aproape două ore.