Doi copii, verişori, au fost descoperiţi fără suflare într-un iaz din comuna Hoceni. Familiile au cerut ajutorul autorităţilor pentru găsirea lor. După mai multe ore de căutări hainele unuia dintre băieţi au fost văzute pe marginea unei gropi pline de apă. Pompierii de la ISU i-au găsit pe cei doi sub apă ţinându-se de mână.

Băieţii plecaseră la prânz la joacă. Familiile îi ştiau pe câmpul din apropierea comunei. Acolo era şi iazul.

Articolul continua dupa recomandari

LILICA, bunica unuia dintre baieti
Cand am vazut ca intarzie, mai dupa amiaza asa, am plecat dupa ei.

IOAN, bunicul unuia dintre baieti
Se juca cu baietii prin sat. O plecat la unul care face un iaz, omul ala i-a trimis acasa. Au gasit o groapa adanca acolo, i-am gasit inecati acolo pe amandoi. I-au gasit de mana, unul cred ca s-a bagat inainte si unul sa il salveze, dar l-a tras si pe celalalt.

Vasile Tabara , primarul comunei Hoceni:
A fost o adevarata actiune de cautare - politie, jandarmi, pompieri, cu toti ne-am implicat si pana la urma copiii au fost gasiti in zona unui iaz care se aflat in lucru. Faptul ca acolo erau lucrari, copiii nu aveau acces. Trebuie cunoscut faptul ca la tara se pot intampla astfel de evenimente daca copii nu sunt supravegheati.

Era cald afară iar unul dintre copii a vrut să facă baie. Nu ştia să înoate însă şi s-a panicat. Vărul lui a încercat să-l ajute şi a sărit în groapa adâncă de peste 4 metri. Chiar dacă, nici el nu ştia să înoate. 

Trupurile celor doi au fost duse la Vaslui pentru autopsie. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.