O tânără în vârstă de 30 de ani a ales să nu urmeze un tratament cu antibiotice pentru a nu-i face rău fiului ei de numai trei luni.

Britanica Rihanna Stathom-Barnett se temea că tratamentul prescris de medici pentru o infecţia pe care o dezvoltase la urechi îi va face rău micuţului, pe care la acea vreme încă îl alăpta.

Articolul continua dupa recomandari

La câteva zile după vizita la doctor şi refuzul de a se trata, tânăra mămică a fost găsită prăbuşită în casă şi inconştientă, lângă fiul ei care plângea.

Tânăra a fost imediat transportată la spital, acolo unde medicii au descoperit că Rihanna dezvoltase o formă puternică de mastoidită, care s-a transformat rapid în meningită.

La scurt timp, tânăra a încetat din viaţă.

Soţul femeii a mărturisit pentru presa din Marea Britanie că Rihanna avea dureri cumplite îninate de a fi găsită inconştientă. Cu toate astea, ea a refuzat constant antibioticele de teamă să nu îi facă rău fiului pe care îl alăpta.

Medicii avertizează că mastoidita apare cu o probabilitate de 1 la 10.000 de cazuri pentru că, imediat după naştere, corpul femeii este mai vulnerabil.