Ajunşi în stare gravă la spital, fata nu a mai putut fi salvată, iar fratele ei este acum în comă. Un bebeluş de patru luni, fratele celor doi, a scăpat ca prin minune, împreună cu mama sa, pentru că se aflau într-o altă cameră.

Tragedia s-a petrecut într-un cartier din Bacău. Vecinii au fost cei care au dat alarma după ce au observat fumul gros care ieşea din apartamentul familiei aflat la demisolul blocului. Până la sosirea pompierilor, oamenii au incercat să stingă chiar ei incendiul.

Articolul continua dupa recomandari

Cand a luat foc apartamentul, în casă erau trei fraţi. O fetiţă de 4 luni, una de trei ani şi şase luni şi un băieţel de doi ani şi jumătate, împreună cu mama lor. Cei doi copii mai mari s-au speriat şi au fugit în baie pentru a se adăposti, iar mama lor împreună cu mezina erau în bucătărie. Tatăl copiilor abia ieşise din casă.

Două autospeciale de stingere ale pompierilor, două ambulanţe şi un echipaj SMURD au intervenit.

Andrei Grecu - purtător de cuvânt ISU Bacau: La sosirea la fata locului colegii au constatat ca apartamentul era inundat cu fum. Imediat s-au alcatuit echipe de stingere dar si de cautare salvare. Într-una din camere, din nefericire au fost gasiti 2 minori, mai precis un baiat si o fata de 3 si 4 ani in stare din inconstienta

Pentru fata cea mare medicii nu au mai putut face nimic. Fratele ei este în comă şi va fi transportat la un spital din Iaşi. Potrivit pompierilor, incendiul ar fi pornit după ce copiii s-ar fi jucat cu chibriturile. Mai multe anchete au fost acum deschise.