Accident cumplit pe DN 1, în Prahova. Doi tineri au murit, iar al treilea este în comă după ce au fost loviţi în plin de o dubă, pe marginea şoselei. Cei trei prieteni încercau să schimbe roata unei maşini care făcuse pană. Doi dintre ei îşi serbau în Duminica Floriilor ziua de nume.

Era ora 1.00 dimineaţa când un tânăr a rămas cu maşina în pană, pe marginea Drumului Naţional 1, în localitatea Băneşti. Doi prieteni, care duminică îşi serbau onomastica, au venit de acasă cu maşina, pentru a-i oferi o mână de ajutor.

Articolul continua dupa recomandari

Cei trei tineri se aflau, din nefericire, între maşini când o autotuilitară condusă de un tânăr din Sălaj a intrat în ei.

VIOLETA TĂNASE, purtător de cuvânt SJU Ploiești: Pacientul a fost adus  în comă profundă, cu traumatism cranio-cerebral sever, cu traumatism toracic cu multiple fracturi costale şi o fractură la nivelul genunchiului drept. Este internat tot în secţia de terapie intensivă, starea rămânând la fel de gravă.

Cei doi tineri morţi aveau 36, respectiv 31 de ani. Unul dintre ei era tată. Erau toţi din aceeaşi localitate. Floreşti, aflată în apropierea locului accidentului.

”Copilul meu mi-a spus că este la Câmpina. De la Câmpina nu ştiu ce a mai făcut. Am luat maşina şi am plecat după el. L-am găsit la morgă”, spune mama unui tânăr.

Acum, tot satul este în doliu. Iar pe reţelele de socializare curg mesaje de condoleanţe. Pe Drumul Naţional 1 au loc cele mai multe tragedii.

 Teribilul accident s-a petrecut în zona cunoscută de şoferi drept Biserica "Călătorului", nume dat unui lăcaşului de cult de acolo. Dovada faptului că mulţi şi-au pierdut viaţa aici stă numărul mare de cruci de pe marginea şoselei.

Poliţiştii au deschis o anchetă pe numele tânărului care a provocat accidentul. Pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. Cel mai probabil, spun surse din anchetă, tâmărul de 23 de ani, din Sălaj, conducea cu viteză.