Un bărbat din Ploieşti, care s-a recomandat a fi 'teroristul Ben Laden', a fost reţinut de procurorii DIICOT după ce a anunţat patru alerte cu bombă în Bucureşti şi aeroportul Otopeni.

Astăzi, procurorii DIICOT l-au reţinut pe bărbatul din Ploieşti, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de 'alarmare, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat (...) cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice sau radiologice'.

Articolul continua dupa recomandari

Seara trecută, în jurul orei 18.10, bărbatul din Ploieşti a sunat la 112, recomandându-se ca fiind 'Said Ben Laden', şi a anunţat că în zona Gării de Nord din Bucureşti şi în zona aeroportului Otopeni se află două recipiente cu gaz sarin care vor sări în aer.

Imediat, autorităţile au intrat în alertă şi au efectuat mai multe verificări în urma cărora s-a constatat că ameninţarea nu se confirmă.

După câteva ore, cu ajutorul SRI, suspectul a fost identificat şi reţinut în Ploieşti.

Teroristul din Ploieşti are dublă personalitate

Prins de poliţişti, suspectul a declarat că are dublă personalitate, iar 'partea rea' a pus stăpânire pe el şi a sunat la 112.

Totuşi, procurorii l-au reţinut, având în vedere că bărbatul nu se află la prima abatere.

Pe 18 aprilie 2018, în jurul orei 17.50, bărbatul a sunat la 112 şi a anunţat că se află în posesia unei cantităţi de material explozibil pe care intenţionează să o detoneze în Piaţa Unirii din Bucureşti.

De asemenea, pe 16 noiembrie 2018, la ora 23.35, bărbatul a sunat la 112 şi a precizat că în două ore un avion al unei companii aeriene va exploda pe aeroportul Otopeni.

Pe 19 decembrie 2018, la orele 19.59 şi 20.06, teroristul din Ploieşti a anunţat la 112 că un avion va sări în aer pe aeroportul Otopeni.