Poveste impresioantă la Bârlad. Trei fraţi au ajuns au ajuns într-un centru de Plasament după ce chiar sora mai mare a sunat la 112, sătulă de abuzurile tatălui lor. Copila se ruga şi la Biserică pentru o viaţă mai bună.

În casa din care au rămas acum doar resturi transformate în scrum, trăiau trei copii, alături de bunica şi de tatăl lor. Chiar bărbatul a incendiat casa, după ce fiica lui de 12 ani a sunat la 112, cerând ajutor. Le-a spus poliţiştilor că nu mai suportă abuzurile. 

Articolul continua dupa recomandari

Soltana Croitoru - bunica copiilor: Va spun sincer, in masina Politie imi spune fata cea mare "Mamaie, stii ce bine imi pare ca plec de aici?"

În aceeaşi seară, bărbatul a declanşat incendiul care a pus în pericol mai mulţi oameni.  

Laurenţiu Cozam - preot: Oamenii au fost speriati, au stat toata noaptea sa isi pazeasca bunurile ca nu cumva sa se razbune, sa dea foc in continuare. 

Drama celor trei fraţi era cunoscută în sat. Mama lor a plecat la muncă în străinătate, iar tatăl şi-ar fi abuzat copiii. Aceeaşi fetiţă care a dat alarma la 112 ar fi pus acatiste la biserică, să scape de părintele violent. 

Laurenţiu Cozam - preot: Un om duplicitar care doar pacalea, injura, bea, sfida pe ceilelati, o batea pe batrana. 

Ionel Dănilă - purtător de cuvânt DGASPC Vaslui: In acest caz se preconizeaza ca se vor stabili masuri de protectie la asistent maternal profesionist deoarece nu au fost identificate masuri alternative in cadrul familiei largite. 

Poliţiştii l-au reţinut pe individ pentru 24 de ore pentru distrugere, apoi s-au dus la Parchetul Bârlad cu propunere de arestare preventină.

Bărbatul a fost însă pus sub control judiciar pentru 60 de zile.