Caz înfiorător descoperit de poliţişti. Un copil a fost vândut ca sclav chiar de tatăl său. Băiatul de 11 ani era trimis la munci grele ale câmpului, pentru care era plătit cu câteva sute de lei lunar. Toţi banii ajungeau la părintele său. Băiatul a fost găsit flămând şi murdar şi va ajunge într-un centru de plasament, acolo unde sunt deja ceilalţi şapte fraţi ai lui.

La vârsta la care alţi copii învaţă şi se joacă, un băiat de doar 11 ani din localitatea dâmboviţeană Merii era supus la munci grele pe câmp.

Articolul continua dupa recomandari

Copilul le-a povestit anchetatorilor calvarul prin care a trecut în ultimii doi ani: tatăl său l-a forţat să lucreze pentru diferiţi localnici. A stat cu vacile pe câmp de dimineaţa până seara. Era plătit cu 600 de lei pe lună, dar nu a văzut niciun ban. Tatăl său încasa tot.

Minorul nu ştie de şcoală, nu ştie de joacă şi nimic din ce ar fi normal pentru un copil de vârsta lui. el ştia un singur lucru: ca trebuia să vin pe islazul de la Găeşti şi să aibă grijă de vite.

Băiatul era singurul rămas în grija tatălui, după ce mama i-a părăsit. Cei şapte fraţi ai săi se află toţi într-un centru de plasament.

”Deci copilul ala, eu nu-l puneam la nicio muncă, la nimic. Absolut nimic! Mergea cu noi la stână, deci nu făcea. Deci un copil de 20 de kilograme, ce putea să facă?”, spune bărbatul la care a fost găsit băiatul.

Reacția tatălui

Tatăl băiatului are propria variantă.

”Eu deocamdată nu luam bani pe urma lui, luam bani pe urma mea. Eu munceam, nu muncea copilul. El nu muncea copilul, copilul era cu nişte copii, se juca prin curte”, susține tatăl.

Autorităţile în schimb nu au dubii: copilul a fost vândut pentru câteva sute de lei.

ALEXANDRU OPREA, asistent social: Era neîngrijit, nespălat. I-am cumpărat eu ceva de mâncare. Era nemâncat de o zi şi foarte, foarte neîngrijit.

MARIUS ANGHELINA, şeful Poliţiei Locale Găeşti: Minorul a declarat ca lucreaza la această persoană, iar tatăl său vine la final de săptămână pentru a-i lua banii. Putem spune că a fost vândut de tatăl său pentru a munci, pentru a-l întreţine pe tată.

Băiatul de 11 ani a ajuns în grija statului. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru trafic de minori şi exploatarea persoanelor vulnerabile.