O tânără de 26 de ani, pasionată de sport, s-a prăbuşit în plină în stradă, în timp ce alerga. Când au sosit medicii de pe ambulanţă, inima ei deja se oprise. Familia spune că tânăra se antrena zilnic pentru admiterea la Academia de Poliţie. Alerga kilometri întregi şi participa şi la semimaratoane.

Medicii atrag atenţia că şi sportivii amatori trebuie să facă un control medical amănunţit înainte de a participa la probe care presupun un efort mare.

Articolul continua dupa recomandari

Alarma s-a dat aseară, cu puțin după ora 19.00. Ca de obicei, Albertina Coşbâc ieşise să alerge. Localnicii îi cunoşteau pasiunea pentru sport şi erau obişnuiţi să o vadă la antrenament. De data aceasta, însă, au găsit-o prăbuşită pe trotuar.

Gheorghiţa Coşbâc, mama tinerei: A plecat să alerge. A alergat 10 kilometri cu minutele cu care alerga ea, patru minute jumate. Deci n-a încetinit deloc, absolut deloc în momentul când i s-a făcut rău. Altceva eu nu cred că s-a întâmplat.

Echipajele de pe două ambulanţe au încercat timp de o oră să o readucă pe tânără la viaţă.

Claudia Tătărici, purtător de cuvânt SAJ Constanţa: S-a efectuat un protocol de resuscitare, dar din păcate fără răspuns. A fost declarată decedată.

Albertina Narcisa absolvise Academia Navală Mircea cel Bătrân şi lucra ca inginer în Portul Mangalia.

În timpul liber, participa la competiţii sportive, unde a fost deseori premiată. Avea şi alt motiv pentru care făcea eforturi să fie în formă.

Radu Coşbâc, unchiul fetei: Ea voia să dea la Academia de Poliţie şi făcea antrenament. Şi alergând i s-a făcut rău. A avut un atac de cord.

Gheorghiţa Coşcâc, mama tinerei: Mai avea perioade când zicea că o lua, aşa, un leşin. Şi cred că s-a aplecat jos. Şi îşi revenea. Nu a făcut nimic, nu i-a găsit nimic. Doar a leşinat şi i-a scăzut pulsul.

Medicii cred că tânăra ar fi putut suferi, fără să ştie, de o afecţiune care i-a provocat moartea.

Cecilia Cristache, medic de familie: Poate fi o boală cardiologică congenitală sau dobândită, deci de inimă, poate fi un anevrism la o arteră cerebrală, poate fi o boală tiroidiană.

Fosta mare handbalistă Elena Frâncu spune că dacă ar fi fost legitimată la un club, Albertina ar fi fost nevoită să facă investigaţii medicale.

Elena Frâncu, membru COSR: Amatorul, dacă nu e legitimat, răspunde pe propria răspundere. Îşi face programul ei. Deci nu răspunde nimeni de el. Fiecare completează la înscriere - pe propria răspundere.

Nu este primul caz în care o persoană tânără, pasionată de sport, îşi pierde subit viaţa. În 2016, un subofiţer de 32 de ani din Botoşani a murit în timp ce alerga pe bandă, într-o sală de fitness. Iar în 2015, un practicant de culturism din Braşov a făcut infarct în timp ce ridica greutăţi.