În vara anului trecut, polițiștii au reținut o tânără sociolog din satul Rediu, comuna Aiton, judeţul Cluj, fiind acuzată că a întreținut relații intime cu un copil de 11 ani. Zilele trecute, Maria Moldova a fost trimisă în judecată.

În luna iulie 2018, femeia de 35 de ani, de profesie sociolog, a fost reţinută de poliţişti, apoi pusă sub control judiciar, fiind acuzată că ar fi sedus şi întreţinut în mai multe rânduri acte sexuale cu un minor de 11 ani.

Articolul continua dupa recomandari

"Se pare că există elemente care să conducă la concluzia că fapta s-a petrecut, atâta vreme cât procurorul a dispus controlul judiciar. Ea nu recunoaşte însă. Copilul avea 11 ani la momentul producerii faptei, acum are 12 ani. S-a întâmplat în mod repetat în decurs de 4-5 luni. Poliţiştii de la Postul de poliţie Aiton au aflat cumva de informaţii, s-au autosesizat şi au declanşat cercetările", declara, la vremea respectivă, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar. 

Zilele trecute, Maria Moldovan a fost trimisă în judecată la Turda, potrivit ziardecluj.ro.

Tânăra sociolog a făcut o pasiune pentru puştiul de 11 ani

Surse citate de presa locală spun că cei doi erau vecini, iar femeia s-a văzut în repetate rânduri cu băiatul, în diverse locații din apropiere.

Maria Moldovan, femeia acuzată de întreținerea relațiilor sexuale cu un minor, este de profesie sociolog și lucra la un centru din Cluj-Napoca. Surse apropiate anchetei susțin că localnicii i-au văzut pe cei doi sărutându-se, iar un alt minor, audiat în prezența părinților, susține că i-a văzut pe cei doi întreținând relații sexuale.

Minorul ar fi povestit unui psiholog despre cum se întâlnea cu Maria Moldovan și cum femeia iniția aceste raporturi sexuale. Mai mult, tânărul ar fi încercat să pună în aplicare, poziții sexuale practicate cu Marinela Maria Moldovan și cu o altă minoră, colegă de școală cu acesta.

Femeia a fost reținută atunci pentru 24 de ore, iar ulterior a fost plasată sub control judiciar.

La vremea respectivă, familia băiatului a încercat să îngroape relația celor doi, pe motiv că ”se fac de rușine în sat”.

Procurorii au trimis-o în judecată pe Maria Moldovan pentru întreținere raport sexual cu un minor. Sociologul riscă închisoare între 2 și 7 ani.