Scandalul medicilor falşi explodează şi în sistemul public de sănătate. Ultimul caz a fost descoperit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, unde o tânără de 30 de ani, fără studii medicale, ar fi operat şi tratat ilegal paciente, în Secţia de Ginecologie. Potrivit Ministerului Sănătăţii, femeia a profesat pe baza unui întreg dosar de acte false. Şi cu complicitatea celoralţi medici din spitalul de stat. Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a depus deja o plângere penală pentru fals.

Spitalul Judeţean Ilfov - în sala de operaţii a secţiei de ginecologie, o femeie este filmată în timp ce pare că face o intervenţie chirurgicală. Ar fi un fals medic, fără drept de practică. 

Articolul continua dupa recomandari

"Vă asigur că în sistemul public, aşa ceva nu se poate întâmpla", este declaraţia pe care o făcea Ministrul Sănătăţii în urmă cu o săptămână, când izbucnea scandalul medicilor falşi din România. Acum, o contrazic mai multe acte scoase din dosarele Spitalului Judeţean de Urgenţă Iflov. Toate, pe numele unui aparent medic ginecolog: Raluca Daniela Bârsan. Încă o lovitură pentru sistemul de sănătate, recunoscută marți de Sorina Pintea. 

SORINA PINTEA, Ministrul Sănătății: Documentul prezentat de dânsa, referitor la faptul că este confirmată ca şi medic rezident, este fals. Diploma de licenţă pe care doamna a prezentat-o este, de asemenea, falsă. 

DAN BLENDEA, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Ilfov: Până la proba contrarie, din documentele pe care le avem noi şi sunt inserate în acel contract de voluntariat, atestă că doamna este medic. 

Documentele arată că femeia ar fi medic de familie, voluntar, cu contract de un an de zile.

Reprezentantii spitalului spun ca femeia completa foi de observație după dictare, asista medicul specialist la vizită și cu acordul șefului de secție putea să asiste medicul în operație. Şi totuşi, în filmarea obţinută de jurnaliştii de la Libertatea, femeia apare în sala de operaţii, lângă un pacient, cu instrumente medicale în mâini.

DORIN BEJAN, șef sectie Obstetrică-Ginecologie: Din filmuleţul respectiv nu reiese că face anumite manevre chirurgicale. 

Tânăra fără studii medicale ar fi profesat cu complicitatea unor medici din spital, mai spune Ministrul Sănătăţii. Pe reţelele de socializare, femeia apare în fotografii alături de colegii ei. 

Raluca Daniela Bârsan susţine că a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila. Reprezentanţii unităţii de învăţământ o contrazic şi susţin că nu au eliberat nicio diplomă de licenţă pe numele ei. 

"Persoana Raluca-Daniela-Bârsan nu figurează in evidențele Facultății de Medicină din cadrul U.M.F. "Carol Davila" la studiile curiculare de licență si master. Facultatea de Medicină a U.M.F. "Carol Davila"  nu a eliberat niciodată o diplomă de licență pe numele Raluca-Daniela-Bârsan", au transmis cei de la Medicină, din București.

Ministerul Sănătăţii a depus deja o plângere penală pentru fals în acest caz. Până şi contractul de voluntariat ar fi contrafăcut.