Luci Buzilă împlinise 18 ani în ianuarie şi tocmai ce absolvise Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistrița. În 28 iulie, fata ar fi trebuit să afle dacă a fost acceptată în Danemarca, la Arhitectură. Rezultatul însă nu mai contează pentru Luci. Ieri dimineaţă, tânăra a fost găsită moartă, în propria casă. Deocamdată, nu se știu cauzele care i-au provocat decesul.

Originară din Poiana Ștampei, Luci a venit la Liceul de Arte Corneliu Baba din Bistrița acum patru ani. S-a împrietenit rapid cu una dintre colege, Denisa, și au devenit de nedespărţit.

Articolul continua dupa recomandari

În seara de dinaintea tragediei, Luci a stat de vorbă cu prietena ei pe messenger până târziu. 

Vezi 3 imagini în Galerie

„Pentru mine, ea e ca și fata mea adoptivă. A fost colegă cu Denisa încă din clasa a IX-a, din cel de-al doilea semestru. Din clasa a X-a, fetele noastre au stat împreună în același apartament. Au învățat și s-au distrat împreună. Au aplicat pentru Danemarca împreună. A fost cu noi în vacanțe. Era ca și parte a familiei noastre.

Aseară a povestit pe messenger, până după miezul nopții cu Denisa. Au râs, și-au făcut planuri etc. Azi la amiază am aflat că a murit. S-a pus la somn și nu s-a mai trezit.

Vezi 3 imagini în Galerie

Doar ce am fost la Festivalul Celtic, în weekend. Suntem șocați”, a declarat pentru bistriteanul.ro Gabriela P., mama Denisei.

Luci Buzilă a lăsat în urmă doi părinți și un frate mai mare, IT-ist în Cluj.

Tot mama Denisei a anunţat pe Facebook că înmormântarea fetei va avea loc cel mai probabil duminică, la Poiana Ştampei. 

Familia fetei așteaptă rezultatele autopsiei pentru a vedea care a fost cauza decesului.