Scene cumplite la Soleşti, în Vaslui, acolo unde un tânâr de 23 de ani din comuna Ştefan cel Mare a murit în lacul de acumulare.

Sebastian Leogan a intrat în apã pentru a-si salva o prietenã. Fata era în larg, pe o saltea gonflabilã, chiar dacã nu stia sã înoate. La un moment dat s-a dezechilibrat si a cãzut. A strigat dupã ajutor iar tânărul de 23 de ani, fără să clipească, s-a aruncat în apã sã o salveze. 

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 4 imagini în Galerie

“A reuşit sã ajungã pânã la ea. A prins-o şi a împins-o cãtre mal. Era în urma ei dar, la un moment dat, a dispãrut. Speriatã, fata a venit la mine sã îi salvez prietenul, dar eu nu ştiu sã înot astfel cã am sunat dupã ajutor la 112”, a declarat pentru presa locală un martor.

Vezi 4 imagini în Galerie

La faţa locului au sosit echipajele ISU dar, spun martorii, în timp ce pompierii îl cãutau pe băiat cu cãngile în apã, trupul tânãrului înecat a fost observat de pe mal şi scos din apă de cãtre două persoane aflate pe mal. 

Corpul tânãrului fusese observat plutind cu ceva timp mai devreme, dar pompierii nu au luat în seamã indicaţiile celor de pe mal şi au crezut cã ar fi vorba de fapt despre o sticlã de plastic folositã drept balizã de cãtre pescari, relatează vremeanoua.ro.

Vezi 4 imagini în Galerie

Scos la mal, tânãrul a fost supus manevrelor de resuscitare, dar acestea au fost fãrã rezultat. Între timp, pe malul lacului Soleşti a ajuns şi mama tânãrului. 

Rãpusã de durere, femeia îşi ruga copilul decedat sã rãspundã masajului cardiac.