Tânărul împuşcat în cap, de la doi kilometri distanţă, în faţa bisericii din Măceşu (Târgu Cărbuneşti) a povestit momentul în care un glonţ tras de un jandarm într-un poligon din apropiere l-a lovit în cap.

Pe patul de spital, tânărul a explicat, pentru o echipă Observator, cum s-a întâmplat să fie împuşcat în cap, din greşeală, de la doi kilometri.

Articolul continua dupa recomandari

'Eram în zona bisericii din Măceşu, Târgu Cărbuneşti, să măsurăm ceva şi dintr-odată m-am trezit cu el în cap. O lovitură. N-am ştiut nimic. Am căzut pe spate, m-a aruncat cam un metru. Am crezut că m-am lovit prima oară, că am un cucui. Un coleg mi-a spus că e o alice, dar când am ajuns la spital mi-au spus că era un glonţ', a povestit Constantin.

Totul s-a întâmplat, ieri, în jurul prânzului, în timpul unui exerciţiu al jandarmilor din Gorj, într-un poligon din Târgu Cărbuneşti.

Potrivit unor surse, unul dintre jandarmi a executat un foc de armă, iar glonţul a parcurs o distanţă de aproximativ doi kilometri şi a lovit un tânăr aflat în faţa bisericii din Măceşu.

'Am înţeles că era o distanţă de trei kilometri. Am înţeles de la oameni că se mai întâmpla din când în când. Cu animalele. Când tăiau oamenii porci găseau gloanţe în ei. La o femeie am auzit că i-au împuşcat porcul în coteţ. Că a ajuns glonţul în coteţ', a explicat tânărul.

Procurorii militari au deschis o anchetă cu privire la evenimentul produs ieri, 16 septembrie 2019.