Scene de groază la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Tălmaciu, unde sunt internaţi pacienţi cu probleme psihice. Ieri dimineaţă, ambulanța Sibiu a preluat un pacient în stare de şoc, după ce a fost mușcat și i-au fost scoşi ochii de un alt pacient.

”Un pacient în vârstă de 32 a fost agresat şi i-au fost scoşi ambii ochi şi muscat de gât de un alt pacient. Pacientul a fost transportat la spital în stare de şoc, brahicardie”, a declarat Liliana Blaga, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Sibiu.

Articolul continua dupa recomandari

Din câte se pare  globii oculari au fost predaţi personalului de pe ambulanță într-o pungă.

Tânărul cu ochii smulși a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic Județean Sibiu, unde a rămas internat pe secția de Tearapiea Intensivă.

“Am fost informată ieri de incident. Efectiv s-a repezit asupra celuilalt şi i-a băgat degetele în ochi. Nu mai este nimeni rănit şi aşa ceva niciodată nu s-a mai întâmplat. Eu am cerut anchetă internă la Tălmaciu. Agresorul nu mai are ce căuta la noi în centru, iar victimei, pentru că va rămâne cu un handicap vizual permanent, va trebui să-i găsim alt centru. Agresorul are în jur de 20 de ani şi se pare că avea ceva de împărţit cu victima, ceva mai vechi. Pur şi simplu s-a smuls din braţele unei infirmiere ieri, direct către celălalt, nimeni nu a mai putut să reacţioneze, totul s-a întâmplat foarte repede”, a explicat pentru Agerpres Laura Vîlsan, directorul DGASPC.

Între timp, pacientul care și-a agresat colegul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu.

La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Persoane cu Handicap Tălmaciu, aflat în administrarea DGASPC Sibiu, sunt trataţi pacienţi cu probleme neuromotorii şi neuropsihice.