Tamara Buciuceanu Botez, marea doamnă a teatrului românesc, a jucat roluri memorabile de-a lungul carierei sale artistice, de peste 6 decenii. În ultimele sale apariții, actrița a avut mesaje emoționante pentru publicul care i-a fost mereu alături. Artista a murit a murit marți, la spitalul Elias din București, la vârsta de 90 de ani.

În ultima sa apariție publică, pe 17 decembrie 2018, Tamara Buciuceanu a fost celebrată pentru cei 66 de ani de carieră. A fost omagiată pe scenă, în București.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru public, Tamara Buciuceanu a avut un mesaj în versuri.

"Într-o lume de visare mi-am creat un joc subtil, de credință și încântare. Și de aș fi azi întrebată ce altceva aș vrea să fac, zic, că aș lua-o încă o dată și încă o dată de la capăt”, a spus actrița.

La ropotele de aplauze care se auzeau din sală, Tamara Buciuceanu a răspuns emoționată.

”Să știți că bucuria mea de astăzi înseamnă că nu m-ați uitat!”, spunea artista.

Cu doi ani înaintea acestui eveniment, Tamara Biciuceanu era premiată pe scenă, la Sibiu. Atunci, pe 25 iunie 2016, era celebrată pentru 64 de ani de carieră.

”Am trăit două vieți: a mea, care peste o lună face 87 și tot a mea, 64 de ani de teatru!”, spunea actrița spectatorilor.

Și atunci, Tamara Buciuceanu a avut un mesaj emoționant pentru public, tot în versuri.

”Când nu veți mirosi flori de câmp pe scenă, seara, poate vă veți întreba atunci: unde-o fi plecat Tamara? Vă mulțumesc că nu m-ați uitat!”, spunea atunci artista.

Tamara Buciuceanu Botez a murit marți la Spitalul Elias. Pe 2 octombrie, actrița a fost spitalizată cu dureri în piept și cu respirație grea. Starea sa s-a agravat în ultimele zile. Marți dimineață medicii anunțau că artista în vârstă de 90 de ani este ventilată mecanic. După amiază, un comunicat al spitalului îi confirma decesul.