O tânără din Franţa care studiază medicina la Iaşi a ieşit goală la plimbare, prin oraş. A mers aşa, minute în şir, pe străzile din centru. Tânăra, într-o stare evidentă de confuzie, s-a refugiat într-o scară de bloc, de unde a fost dusă, apoi, sub escorta poliţiei la spital. Primele teste au arătat că studenta de 26 de ani se drogase.

După ce s-a liniștit, tânăra a fost acoperită cu o pătură şi dusă pe targă în ambulanţă. Cu doar câteva minute înainte, însă, fusese văzută complet dezbrăcată pe un bulevard din Iaşi. Trecătorii au alertat poliţia.

Articolul continua dupa recomandari

După ce a alergat minute bune strigând pe străzile din zona centrală a Iaşului, tânăra a încercat să ajungă din nou în apartamentul pe care îl are închiriat într-un bloc. Doar că în scara blocului a fost imobilizată de către poliţişti împreună cu cei de la SMURD.

”S-a urcat la etajul doi şi diaconul de aici, că este un diacon de la Mitropolie și a trimis-o înapoi. I-a vorbit în engleză, am înţeles că ea vorbeşte în franceză”, spune o vecină.

Tânara are 26 de ani şi a venit din Franţa pentru a studia medicina la Iaşi. După episodul de marți seara a ajuns de urgenţă la spital.

Diana Cimpoeşu, şef UPU SMURD: S-a pus diagnosticul, pe baza anamnezei şi a probelor de laborator, a existenţei unei intoxicaţii acute cu o substanţă de abuz care, posibil, generează şi dependenţă.

Studenta este acum internată la psihiatrie. Nu este primul caz de acest fel pe care medicii au fost nevoiţi să-l trateze.

Cezara Botezatu, medic primar psihiatru: Devin agitaţi. Nu mai sunt conştienţi de faptele lor. Să le traducem din punct de vedere psihiatric ca episoade de manie. Cu dezinhibiţie sexuală, apropo de ce discutam înainte.

Potrivit Agenţiei Naţionale Antidrog, peste 15 la sută dintre tinerii până în 34 de ani s-au drogat cel puţin odată în viaţă. Aproape 5 la sută fac asta în mod frecvent, iar procentul este în continuă creştere.

Cezara Botezatu, medic primar psihiatru: Am avut din rândul studenţilor cei care au venit şi au venit cu colegii de cameră, colegii de grupă, care au constatat că prietenul lor nu mai este acel prieten pe care îl cunoşteau înainte.

Vestea că tocmai o studentă la medicină a căzut pradă drogurilor i-a uimit pe colegii tinerei venite din Franţa.

Poliţia cercetează circumstanţele în care a avut loc episodul de marți seară. Momentan, tânara nu este pusă sub acuzare.