Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, tronsonul Medgidia - Murfatlar - Constanţa.

 

Articolul continua dupa recomandari

Aceeaşi situaţie este şi pe autostrada A4 Ovidiu - Agigea, unde ninge şi s-a depus un strat subţire de zăpadă, anunţă centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

VEZI SITUAŢIA DRUMURILOR DIN ROMÂNIA 

Conform sursei citate, drumarii intervin cu utilaje pentru curăţarea şoselei.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferii care rulează pe aceste tronsoane să nu plece cu autovehiculul neechipat corespunzător, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să utilizeze cu precădere frâna de motor.

Până duminică la ora 16.00 este în vigoare o informare meteorologică de vreme rea în toată ţara. Potrivit meteorologilor, vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice şi la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă, local şi în centrul şi nord-vestul ţării.

Se vor înregistra viteze la rafală de 45-55 de kilometri la oră, mai mari pe litoral, şi în sudul Banatului, de până la 60-70 de kilometri la oră. Temperaturile maxime vor fi în general cuprinse între -3 şi 5 grade, în timp ce minimele vor atinge în Transilvania chiar şi -11 grade Celsius. De asemenea, va ninge în mare parte a ţării.