Şoferul de TIR ucis în Belgia de un coleg român a murit ţinut în braţe de alţi şoferi, murmurând numele fetiţelor lui. Mărturia despre ultimele clipe de viaţă ale lui Ioan Gavriliţă a fost făcută de Veronica, soţia acestuia, pentru presa de peste Prut.

În vârstă de 31 de ani, Ioan a fost ucis sâmbătă seara, la Anwerpen, cu o lovitură de cuţit, de către un coleg de 46 de ani din Suceava. Cei doi era, se pare, angajaţi ai aceleiaşi firme de transport din Suceava. 

Articolul continua dupa recomandari

"Nu el a fost cel mai vinovat de acolo, dar nu cunosc cauza concretă. Știu că persoana aceea s-a întors și în el a nimerit cu cuțitul. Jumătate de oră încă a mai putut vorbi în brațe la un prieten de-a lui și a spus numai: familia mea, fetiţele mele... Salvarea nu a mai putut decât să constate decesul lui. Acum stă trupul lui sub sechestru în Belgia și nu pot să-l aduc în țară. Am vorbit cu toți să mi-l aducă. Aștept să se pornească mașina și să mi-l aducă. Am prieteni care locuiesc în Belgia, care au mers la fața locului și au văzut totul.", e declaraţia Veronicăi, citată de stiri.md.

Femeia era acasă când a primit tragica veste: "Am aflat ieri-dimineață. Mi-a părut suspect că cineva strigă la poartă și plânge în gura mare. Am priceput că ceva nu e în regulă. Au rămas doi copii pe drumuri, fără suport, fără susținere. Ni l-au ucis..."

Veronica a postat o imagine cutremurătoare pe facebook, după uciderea soţului ei. O fotografie în care apare alături de acesta şi de cele două copile ale lor, ultima poză de familie.

Sâmbătă seara, în jurul orei 22:30, în parcarea Goordijk din zona portuară a oraşului belgian Antwerpen s-a iscat un scandal între mai mulţi şoferi de TIR, români şi moldoveni. Presa belgiană scrie că un camionagiu român în vârstă de 46 de ani a fost arestat, fiind acuzat de crimă.