Un şofer român a fost condamnat la închisoare cu executare în Spania, după ce a întors maşina pe trecerea de pietoni. Bărbatul a fost găsit vinovat de infracţiune împotriva siguranţei rutiere. 

A.D., un român care locuieşte în Santa Marta de los Barros a fost surprins pe 24 ianuarie la volanului unui Peugeot Expert pe Avenida Juan Sebastian Elcano, din Badajos, când a întors pe celălalt sens de mers printr-un refugiu de trecere de pietoni. 

Articolul continua dupa recomandari

Imaginile filmate au circulat pe internet şi poliţia spaniolă s-a autosesizat, identificându-l rapid pe şofer. Acesta a fost judecat şi condamnat la 4 luni de ânchisoare cu executare şi suspendarea permisului pentru zece luni.

Tribunalul din Badajoz a considerat că manevra şoferului român e una extrem de periculoasă şi pune în pericol nu doar siguranţa pietonilor, ci şi a celorlalţi participanţi la trafic. Judecătorul care l-a condamnat pe român a scos în evidenţă inclusiv comentariile oamenilor la postarea carel arîta pe român făcând manevra periculoasă.

"Oamenii au cerut să nu existe niciun fel de înţelegere pentru această faptă.", a spus judecătorul, potrivit presei iberice.