Un şofer român de TIR va face închisoare, în Austria, după ce a rupt în bătaie un coleg, în parcare, cu o rangă. Pentru a i se reduce pedeapsa, românul şi-a recunoscut vina şi şi-a asumat atacul, de o violenţă rară.

Cu o rangă de fier, un șofer român de camion l-a bătut atât de tare pe un coleg, în parcarea de lângă Völlerndorf, încât acesta a ajuns la spital cu fractură deschisă la baza craniului, mai multe oase rupte la faţă şi rană deschisă în zona intestinelor.

Articolul continua dupa recomandari

Şoferul român, care are 32 de ani, a fost judecat de Tribunalul provincial din St. Polten, scrie meinbezirk.at, iar judecătorul a spus în timpul procesului că victima a fost norocoasă că a ajuns în viaţă la spital. Agresiunea a avut loc în iulie 2015 şi a fost nevoie de mai mult de patru ani până când românul a fost condamnat.

Cei doi şoferi se cunoşteau şi au băut împreună în pauza de odihnă, apoi s-au luat la bătaie. Victima are 39 de ani şi suferă de deficienţe de memorie, după loviturile încasate. Atacatorul avea aprope 2 la mie alcoolemie când a fost arestat, după bătaie.

Dacă nu interveneau doi şoferi maghiari care au văzut toată scena, procurorul de caz a spus că şoferul român nu s-ar fi oprit şi cel mai probabil ar fi fost vorba despre o crimă acum.

Românul a fost condamnat la finalul procesului la 20 de luni de închisoare şi plata a 2.000 de euro daune victimei sale.