Actualizare: O decizie în cazul şoferului care a provocat rumoare după ce a scris a folosit un limbaj obscen pentru numerele de înmatriculare preferenţiale va fi luată mâine.

Potrivit unei note interne emise de IGPR, plăcuţele de înmatriculare respective ar fi valabile doar pentru Suedia, nu şi pe teritoriul României.

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, şoferul mașinii este posibil să se aleagă cu dosar penal dacă va conduce autoturismul ale cărui numere de înmatriculare nu sunt valabile pe teritoriul țării noastre.

De aceea, bărbatul îşi ţine maşina parcată în faţa primăriei, ca toată lumea să-i poată face poze cu numerele respective.

Presa locală anunţase anterior că bărbatul ar avea deja dosar penal.

”Se prevede că numere de înmatriculare mai sus menționate sunt valabile doar pe teritoriul național al acestui stat și nu sunt valabile pe teritoriul altor țări. Totodată, în aplicația EUCARIS numărul de înmatriculare permanent al autoturismului de mai sus este RSD059”, au transmis oficialii MAI către toate inspectoratele de poliție județene, Brigada Autostrăzi și Direcția Generală de Poliție a municipiului București.

”Vă informăm asupra faptului că Poliția Română poate solicita ca plăcuțele de înmatriculare în cauză să fie îndepărtate, iar în locul acestora să fie montate plăcuțele de înmatriculare comune. Plăcuțele de înmatriculare personalizate sunt valabile doar pe teritoriul național și nu sunt valabile pe teritoriul altor state, în condițiile în care acestea nu permit în mod specific acest lucru”, se arată în comunicare.