Un şofer beat şi fără permis a zburat efectiv cu maşina pe care i-o împrumutase un prieten, într-o urmărire cu Poliţia, la o viteză de peste 150 de km/h, în Braşov.

Totul s-a întâmplat, noaptea trecută, în jurul orei 23.00, atunci când un echipaj de poliţie rutieră din Codlea a observat maşina condusă cu viteză, la intersecţia dintre strada Lungă şi Şcheilor.

Articolul continua dupa recomandari

Un agent a făcut semn şoferului să oprească, însă acesta şi-a continuat deplasarea în viteză.

Şoferul, aflat la volanul unui autoturism marca Opel Astra, a continuat să conducă pe strada Şcheilor, viteza fiind de peste 150 de km/h.

'Urmărire a continuat pe strada Plevnei, pe strada Negoiului, iar la intersecţia cu strada Câmpul Alb, conducătorul auto nu a oprit la indicatorul STOP şi pur şi simplu a zburat cu autoturismul, ridicându-se de la sol aproximativ 50 de centimetri cu toate roţile', se arată într-o informare a Poliţiei.

Într-un final, şoferul fugar a fost prins şi identificat în persoana unui tânăr de 22 de ani, din Codlea, judeţul Braşov.

Poliţiştii l-au testat pe şofer cu aparatul Drager şi au descoperi că avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, agenţii au descoperit că acesta avea permisul de conducere suspendat din data de 6 februarie 2019.

Pe numele şoferului fugar, poliţiştii rutieri au deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere cu permisul suspendat.