Scene halucinante au avut loc în centrul Bucureştiului. Un tânăr de 21 de ani, băut şi fără permis, s-a aruncat în râul Dâmboviţa ca să scape de poliţişti. Echipajul îl somase să oprească după ce l-a văzut la volan în timp ce conducea haotic. Individul şi-a abandonat însă maşina şi a luat-o la fugă. Pompierii l-au scos în şoc hipotermic din apă. Bărbatul, care a mai avut probleme cu legea, s-a ales cu dosar penal.

Era puţin peste ora 5 dimineaţa când poliţiştii de la Rutieră au pornit pe urmele şoferului în vârstă de 21 de ani. Tănărul se urcase la volan după o noapte de petrecere în Centrul Vechi şi s-a gândit să-şi conducă prietenii acasă. Agenţii au observat maşina de lux şerpuind pe şosea şi au încercat să o oprească.

Articolul continua dupa recomandari

Tânărul a lăsat mașina și a fugit, dar, când a văzut că agenții continuă să îl urmărească, a sărit gărdulețul și a plonjat în râul Dâmbovița.

Iniţial, poliţiştii au încercat să-l ajute să iasă din apa aproape îngheţată, dar tânărul nu a cooperat cu ei. În centrul Capitalei, au fost mobilizaţi medici, pompieri şi scafandri.

CRISTIAN IVAN, grupul special de salvatori ISU Bucureşti: Bărbatul era în râul Dâmboviţa, se plimba prin mijlocul râului. Din ce am înţeles, a fugit de Poliţie. Conştient, cooperant, momentan se află în ambulanţă, i se acordă acordă îngrijiri medicale, urmează să fie transportat la spital.

Individul era într-o formă uşoară de hipotermie şi nu a fost necesară internarea lui. Medicii i-au descoperit o alcoolemie de 0,09 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. De la spital, a ajuns la audieri, unde a refuzat, din nou, să vorbească cu poliţiştii, deşi nu era la prima abatere.

CLAUDIU COSTEA, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Avea dreptul de a conduce suspendat din data de 17.10.2019 şi se afla în perioada de suspendare până în data de 13.02.2020.

La ieşirea din secţia de Poliţie, a fost aşteptat de prieteni cu altă maşină. Acolo, au făcut încă un gest de sfidare. Au oprit maşina ca să salute jurnaliştii, apoi au huiduit.

Tânărul este din Călaraşi. Pe Facebook, se autiontitulează "golănaş de Europa" şi se laudă cu mai multe maşini luxoase, cu care s-a filmat chiar şi la drifturi. Individul are chiar şi o manea special făcută pentru el.

Poliţiştii i-au deschis tănărului dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără drept. În 2017, tânărul a mai fost anchetat pentru aceeaşi infracţiune. Acum, avea permisul suspendat după ce a fost prins conducând cu viteză excesivă.