La Galaţi, unde poliţiştii au deschis un dosar penal, după ce o tânără ar fi încercat să legalizeze o diplomă de medic falsă. Deocamdată, anchetatorii încearcă să afle dacă femeia a profesat vreodată, cu ajutorul actelor false.

Totul a început după ce tânăra din Galaţi, care ar fi vrut să plece în Marea Britanie, ar fi încercat să obţină o traducere pentru o diplomă de licenţă şi o adeverinţă de liberă practică.

Articolul continua dupa recomandari

Cms. Şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi: Sesizarea a fost făcută în luna septembrie 2018, de un reprezentant al unui birou de traduceri legalizate din municipiul Galaţi. Birou la care s-ar fi prezentat o femeie de 33 de ani, din municipiu şi ar fi solicitat traducerea mai multor documente.

Pe actul prezentat scria că tânăra este medic, cu drepturi depline, dar şi cu o facultate terminată la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, din Capitală. Şi totuşi.

Dr. Mihai Polinschi, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Galaţi: La nivelul Colegiului Medicilor Judeţean Galaţi nu există persoana menţionată, s-a verificat şi baza judeţeană şi baza naţională.

Conform surselor, reprezentanţii universităţii bucureştene ar fi spus că tânăra ar fi absolvit în Galaţi. Lucru neconfirmat însă.

Daniela Artimov, preşedintele ordinului asistentelor şi moaşelor Galaţi: Ca fiind un asistent medical cu diplomă legal emisă de o instituţie autorizată de învăţământ postliceal sau superior în domeniul asistenţei medicale, nu figurează ca fiind vreodată înregistrată ca asistent medical cu certificat de membreu sau cu aviz de liberă practică pe teritoriul judeţului Galaţi.

Tânăra a fost deja audiată de poliţişti în dosarul penal deschis pentru infracţiunea de fals în înscrisuri oficiale. Însă verificările continuă. Mai mult, oamenii legii trebuie să stabilească dacă ea s-a folosit până acum de document. Totuşi, pe reţelele de socializare tânăra se lăuda că lucrează la un spital din Marea Britanie şi posta fotografii în care purta haine medicale.