Un sibian a refuzat să facă vaccinul antigripal şi a murit când să se urce în ambulanţă. A fost la medicul de familie, care i-a dat tratament pentru gripă, dar care nu a reuşit să-l convingă să facă şi vaccinul.

Un sibian de 79 de ani a murit chiar când a ajuns la el acasă ambulanţa şi se urca în ea, pentru a fi dus la spital, scrie Ora de Sibiu. Fusese la medicul de familie, unde a refuzat vaccinul antigripal. Omul era bolnav de inimă şi avea diabet. A murit cu suspiciune de gripă, în timp ce se trata acasă, cu tratamentul dat de medicul de familie.

Articolul continua dupa recomandari

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat azi că un sibian de 79 de ani a murit sâmbătă, suspect de gripă, după ce a refuzat vaccinul. "Un alt caz, bărbat în vârstă de 79 de ani din Sibiu, cunoscut cu patologie cronică cardiacă și diabet, nevaccinat antigripal din motiv de refuz, aflat sub tratament la domiciliu pentru semne clinice de gripă, cu evoluție nefavorabilă, a solicitat în weekend o ambulanță, iar la urcare a prezentat stop cardio-respirator ireversibil.", se arată într-un comunicat de presă de la DSP Sibiu.