Sentință în dosarul Hexi Pharma, după aproape 3 ani de la declanşarea scandalului dezinfectanților diluați. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis condamnarea directorului Flori Dinu la 3 ani de închisoare cu executare şi au decis dizolvarea companiei.

Compania Hexi Pharma a fost condamnată, astăzi, la o amendă penală de 2,6 milioane de lei pentru înşelăciune, uz de fals şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, potrivit unei decizii date de Tribunalul Bucureşti.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, instanţa a decis dizolvarea companiei Hexi Pharma Co şi a menţinut mai multe măsuri preventive faţă de această societate.

Tribunalul Bucureşti a obligat firma să plăteasca mai multe sume de bani către zeci de unităţi de spital şi a decis mai multe confiscări.

„Aplică inculpatei SC HEXIPHARMA CO SRL pedeapsa amenzii penale de 1.600.000 lei la care adaugă sporul de 1/3 din suma celorlalte două amenzi penale, urmând ca în final inculpata să execute pedeapsa amenzii penale rezultantă de 2.600.000 lei. Dispune dizolvarea persoanei juridice SC HEXIPHARMA CO SRL”, se arată în minuta instanţei Tribunalului Bucureşti.

Flori Dinu, condamnată la închisoare cu executare

Potrivit minutei instanţei, Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare, iar Mihail Leva, directorul de producţie al companiei, a primit o sentinţă de 3 ani şi 8 luni de închisoare.

Decizia în acest caz poate fi contestată cu apel.