La mai bine de la trei ani de la incendiul izbucnit la clubului Beirut din Constanţa, în care au ars de vii trei tinere, judecătorii au pronunţat prima sentinţă. Patronul clubului a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare şi 2,5 milioane de euro despăgubiri. Dar pe părinţii îndureraţi nu îi mai consolează nimic.

În incendiul devastator, izbucnit în aprilie 2014 la Restaurantul Beirut din Constanţa, au murit carbonizate cântăreaţa Nicoleta Ioana Cengher şi dansatoarele Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţianu. Niciuna nu avea mai mult de 25 de ani. De asemenea, 2 persoane au fost rănite. La aproape 3 ani şi jumătate de la tragedie, Judecătoria Constanţa a pronunţa prima sentinţă în acest caz. O sentinţă care, însă, nu aduce nicio alinare familiilor îndurerate. 

Articolul continua dupa recomandari

MARIA VASILIŢEANU, mama Nicoletei:
Credeţi că mă încălzeşte cu ceva vreo despăgubire? Absolut cu nimic. Să-şi ia banii înapoi. Eu vreau fata!

Mama Nicoletei şi-a transformat casa într-un altar şi nu trece zi fără să se roage pentru fiica ei.

Patronul restaurantului a fost acuzat de nu mai puţin de 47 de infracţiuni.  În urma anchetei s-a dovedit că acesta a adăugat o mansardă fără autorizaţie de construcţie, aviz pentru proiect sau expertiză tehnică. 

George Karam a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare şi despăgubiri de 2,5 milioane de euro. Iar împreună cu firmele care au executat lucrări la restaurantul Beirut trebuie să achite în total daune morale de peste 7 milioane de euro rudelor victimelor. În total, 10 persoane fizice şi juridice au fost condamnate în acest caz.

Sentinţa judecătorilor nu e defintivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Constanţa în termen de 10 zile.