Românul care a condus jaful violent de la Lanciano, acuzat că a tăiat urechea unei femei, ar putea fi eliberat. Procurorul italian care se ocupă de caz va încerca să obţină prelungirea arestului preventiv pentru Alexandru Bogdan Colţeanu.

Presa din italia scrie că în acest moment românul în vârstă de 26 de ani neagă faptul că ar fi tăiat urechea unei femei, Niva Martelli, în momentul în care a jefuit casa acesteia. El e arestat, dar e cercetat doar pentru furt, fiind prins când încerca să vândă un ceas de mână luat din casa soţilor Martelli.

Articolul continua dupa recomandari

Dacă procurorul nu va aduce dovezi care să îl incrimineze că el a comis cu violenţă tâlhăria din Lanciano, Alexandru Bogdan Colţeanu, 26 de ani, va fi pus în libertate luni şi cercetat sub control judiciar.

Împreună cu trei complici români, doi fraţi şi un văr al acestora, au intrat în casă peste un medic italia şi peste soţia acestuia, i-au legat şi i-au torturat încercând să afle unde este seiful în care ţin banii. Cum nu exista niciun seif, iar italienii nu răspundeau cum doreau tâlharii români, Alexandru, susţine Niva Martelli, i-a tăiat o ureche, chiar sub privirile soţului ei.

Tânărul neagă însă atacul sângeros şi recunoaşte doar jaful. El are însă antecedente penale grave, încă de când era minor. A fost închis într-o casă de corecţie în Italia, fiind găsit vinovat tot de o tâlhărie cu acte de violenţă extremă.

Alexandru Bogdan Colţeanu a fost singurul dintre cei patru tâlhari care a reușit să fugă, ajungând la 400 de kilometri distanță de locul dramei familiei italiene. Românul a reușit să se ascundă în Caserta, locul unde timp de zece ani s-au ascuns șefii clanului mafiot Casalesi și asasinii lor cei mai feroce.

Însă, românul a fost dat de gol după ce ar fi încercat să amaneteze ceasul chirurgului Martelli, în speranța de a obține bani pentru a continua fuga. Informaţia a ajuns imediat la anchetatori, care au reușit să-l prindă.

Aurel Turlică, Cosmin Turlica și Aurel Rușeț sunt deja închiși în închisoarea Lanciano, ei fiind acum principala speranţă a anchetatorilor pentru ca şeful lor să nu fie eliberat. De mărturiile lor depinde dacă cel mai violent dintre hoţi, Colţeanu, va fi ţinut după gratii.