Doi turişti români, o femeie de 54 de ani şi un copil de 8 ani, au murit aseară în Halkidiki, după ce acoperişul restaurantului în care se aflau, în Nea Plagia, s-a prăbuşit din cauza vântului puternic. Un martor al tragediei a povestit scene înfiorătoare din timpul furtunii.  

Sfârşit cumplit pentru doi români aflaţi în vacanţă, în Grecia.

Articolul continua dupa recomandari

O femeie de 54 de ani şi un băieţel de 8 ani se numără printre cele şase victime ale unei furtuni violente care a lovit staţiunea Nea Plagia, din peninsula Halkidiki.

Cei doi şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul restaurantului în care se aflau s-a prăbuşit din cauza rafalelor de vânt extrem de puternice, fără precedent, după cum spun localnicii. Imaginile de la locul tragediei sunt teribile.

Un bărbat care se afla în taverna grecească, în momentul în care acoperişul s-a prăbuşit peste oameni, a povestit scene înfiorătoare.

Omul spune că furtuna a distrus tot şi că a încercat să scoată de sub dărâmături cât de mulţi răniţi a putut, aproximativ zece persoane.

Despre femeia româncă, bărbatul a declarat că, din nefericire, nu a mai putut fi scoasă. A murit pe loc, strivită sub greutatea acoperişului.

"Pe femeie nu am putut să o scoatem. Copilul era aici, afară, nu mai respira. L-a luat soţia mea, l-a dus la spital, unde a şi murit. Femeia şi copilul erau străini, sunt mulţi turişti în această perioadă. Nu am mai trăit aşa ceva. Au ridicat toate chioşcurile şi le-au adus aici, grămadă", a mărturisit în stare de şoc bărbatul.

"Au fost clipe de coşmar. Peste tot sunt copaci smulşi din rădăcină!"

Cezar, un alt turist român aflat în Grecia, a declarat la Antena 3 că se află pe Braţul Kassandra, în staţiunea Halkidiki, iar, aseară, la ora 22.00, a avut parte de o adevărată furtună tropicală.

"Au fost fulgere, s-a întrerupt curentul, imediat un vânt extrem de violent şi o ploaie impresionantă prin cantitate. Ne-a surprins pe toţi, turişti şi localnici. Ne-am refugiat pe o terasă a unui restaurant. Între timp, acoperişul a fost luat de vânt, au fost sparte geamurile, s-au dărâmat stâlpii care o susţineau, am intrat în restaurant. Au fost clipe de coşmar. Aproximativ 30 de minute a durat tot. Staţiunea este practic alta, nu avem electricitate, peste tot sunt copaci smulşi din rădăcină", a spus românul la Antena3.

Reamintim că şase oameni au murit şi alţi peste 100 au fost răniţi după ce o rupere de nori a devastat peninsula. Doi români au murit în Halkidiki, striviţi de acoperişul unui restaurant.

Sunt căutate în continuare posibile victime, iar autorităţile au instituit stare de urgenţă şi au amplasat mai multe corturi de prim ajutor.

Este mobilizare de proporţii în regiune, unde, în acest moment, sunt peste 4.000 de turişti.