Patru hoţi, dintre care 3 români, au îngrozit Italia, după ce au năvălit în casa familiei medicului chirurg Carlo Martelli şi au supus familia la torturi inimaginabile, pentru a afla unde sunt ascunşi banii.

Citește și Șeful bandei de hoți care a torturat o familie de italieni, la Lanciano, este tot român. Tânărul de 26 ani, cel mai sângeros dintre tâlhari

Articolul continua dupa recomandari

(Actualizare): Cei trei tineri români arestați în acest caz susțin că sunt șocați de ancheta spectaculoasă a poliției italiene și se declară nevinovați.

Avocatul Domenico Russo a declarat, presei locale, că cei trei români aflați în arest se declară nevinovați, fiind șocați de amploarea anchetei.

(Actualizare): Presa italiană a publicat numele celor 3 români care au mutilat familia de italieni. Ei sunt Constantin Turlica, de 22 de ani, Ion Cosmin Turlica, de 20 de ani, și Ruset Aurel, 25 de ani. Au fost prinşi în timp ce încercau să fugă în România, după o cursă nebună între maşina lor şi maşinile poliţiei, informează presa italiană.

Soţia medicului, Niva Bazzan, a suferit cel mai mult, românii fiind atât de determinaţi să afle unde au pus italienii banii, încât au început să taie bucăţi din ea.

În cele din urmă, cei doi soţi italieni au cedat torturii sângeroase, indicându-le românilor unde ţin banii. 3400 de euro au obţinut atacatorii în urma jafului.

"Carlo Martelli, chirurg în vârstă de 69 ani și președintele asociației locale pentru persoane cu handicap Anffas, și soția lui Niva Bazzan, sunt internați acum în spital. Soțul are multiple fracturi, multe la față, de la pumnii primiți pentru a spune unde este seiful. Soției sale, bandiții i-au tăiat o ureche, pentru a indica seiful. Seif care nu există. Doctorii au făcut totul pentru a reatașa bucata de ureche tăiată, dar în zadar", precizeaza autorităţile.

A fost dată o alertă naţională în urma atacului, iar poliţiştii au reuşit să-i captureze la scurt timp pe 3 dintre ei, în timp ce încercau să fugă din Italia cu aceeaşi maşină folosită la jaf.

Al patrulea este dat în urmărire generală, iar Poliţia ar avea deja indicii despre locul unde s-ar putea afla.

Ministrul de Interne italian Matteo Salvini a aplaudat acțiunea forțelor de ordine şi a cerut ca românii să putrezească în închisoare.

"Soții masacrați la Lanciano, în cătușe sunt trei români care fugeau cu banii furați. Mulțumesc Forțelor noastre de ordine, aceste bestii trebuie să putrezească în închisoare! Toleranţă zero!", a scris Matteo Salvini.

Senatorul Forza Italia, Maurizio Gaspari a cerut, pe Twitter, proces imediat și condamnări exemplare. Apoi a aplaudat operativitatea forțelor de poliție, cerând aprobarea imediată în Parlament a propunerii Forza Italia cu privire la legitima apărare.