Mai mulți români au fost lăsați fără mii de euro în timp ce se întorceau din Germania cu autocarul. Ei îl acuză pe șoferul autocarului că a fost complice cu un grup de cinci hoți care le-au furat banii și telefoanele.

Cătălin a povestit, astăzi, într-o postare pe Facebook, despre o întâmplare incredibilă produsă în timp ce se întorcea acasă, în România, cu un autocar al unei firme românești.

Articolul continua dupa recomandari

"Acest șofer a făcut două opriri în care trei călători au fost victime ale hoților. Dacă la prima oprire (în Austria) am crezut că a fost un simplu ghinion, la cea de-a doua oprire (în Ungaria, la 100 de kilometri de vama cu România) mi-am dat seama că șoferul era complice cu hoții", a scris Cătălin.

Românul a povestit cum atitudinea șoferul de autocar l-a dat de gol și i-a ajutat pe cei cinci hoți care s-au îmbogățit cu câteva mii de euro în numai două minute.

"Ne-a invitat foarte insistent să coborâm din autocar pe durata pauzei (de 30 de minute). Afară, bineînțeles cu niște pretexte din partea hoților, cum că ar fi un supracontrol de la Atlassib, ne cereau biletele. Două persoane au scos în același timp și biletele și portofelele, iar hoții le-au luat portofelele cu japca. Totul sub privirile blând ale acestui șofer care continua să ne invite să coborâm. Primul păgubit a pierdut 250 de euro și un telefon, iar în al doilea incident, celor doi le-au fost luate portofelele cu japca, unul a pierdut 1.200 de euro, iar celălalt 850. Hoții erau 5 persoane trecute de 40 de ani și făcuți fizic", a mai scris românul.

Incidentul vine la aproximativ o săptămână după ce alți români, care se întorceau acasă cu autocarul din Franța, au fost victime ale unor practici similare.

Oamenii l-au acuzat atunci pe șoferul autocarului că ar fi mână în mână cu hoții care acționează într-o benzinărie de pe o autostradă din Slovenia.