O româncă stabilită în Marea Britanie şi-a adus iubitul bulgar în vacanţă în Arieşeni, unde cei doi au trăit o experienţă înfricoşătoare. GPS-ul i-a ghidat pe un drum forestier, înzăpezit şi închis iarna. Aplicaţia a dat eroare, pentru că nu era actualizată. Jandarmii montani chemaţi să-i salveze pe turişti nu au avut o misiune uşoară.

Sâmbătă seara, ora 20 şi 38 de minute. O turistă sună la 112 şi anunţă că a rămas înzăpezită pe un drum închis pe timp de iarnă.

Articolul continua dupa recomandari

Femeia şi partenerul ei plecaseră de la pârtia Vârtop şi se îndreptau către o cabană din zona Arieşeni. 

MAIOR MARIUS OLTEANU, purtător de cuvânt Jandarmeria Alba: Din păcate, aplicaţia informatică utilizată nu era actualizată şi i-a îndrumat pe un drum forestier utilizat doar pe timp de vară. Este un drum care, în mod normal, nu beneficiază de mentenanţă.

Femeia, în vârstă de 29 de ani, este româncă, dar locuieşte în Marea Britanie. Venise în vacanţă în ţară cu partenerul ei din Bulgaria.

MAIOR MARIUS OLTEANU, purtător de cuvânt Jandarmeria Alba: Li s-a oferit o rută mai scurtă de către aplicaţia utilizată şi ei s-au gândit să profite de faptul că este o rută mai scurtă.

După ce au scos maşina din zăpadă, jandarmii montani i-au însoţit pe cei doi până la cabană. Le recomandă turiştilor să fie prudenţi. Şi să-şi ia toate măsurile de siguranţă. Să-şi actualizeze GPS-ul, să se informeze înainte despre drumurile închise şi să aibă maşina echipată pentru o excursie în munţi iarna.