Un român din Italia, stabilit în Ravenna, care circula cu numere de înmatriculare românești, a fost oprit de poliția italiană. După o scurtă verificare au început problemele pentru român.

Potrivit Codului Rutier italian, dacă proprietarul mașinii locuiește în Italia mai mult de un an, are obligația de a-și schimba plăcuțele de înmatriculare cu unele de Italia, caz în care se afla și românul din Ravenna.

Articolul continua dupa recomandari

Nemulțumit de obligativitatea la care se încadra, românul a refuzat să-și schimbe numerele de înmatriculare și a obiectat măsura.

Poliția municipală a invocat articolul 93 din Codul rutier, în noua sa formulare, care prevede schimbarea plăcii, cu atribuirea de noi plăcuțe de înmatriculare italiene după un an de rezidență în Italia, care intrase în vigoare chiar pe 4 decembrie, scrie presa italiană.

Considerând un abuz măsura, românul a refuzat în continuare, drept pentru care a primit o amendă de 1.150 euro, vehiculul i-a fost reținut, iar documentele i-au fost trimise autorităților pentru actualizarea datelor și schimbarea plăcuțelor.