Un român de 45 de ani a fost foarte aproape să provoace o tragedie la Monza, în Italia. După ce s-a certat cu soţia, femeia a plecat la muncă şi l-a lăsat în casă cu cei doi copii ai lor, în vârstă de 11 şi 12 ani.

Bărbatul a deschis gazul, apoi şi-a sunat soţia ca să-i spună ce urmează să facă.

Articolul continua dupa recomandari

Cu copiii dormind în casă, românul a deschis gazul

Un român de 45 de ani a fost arestat la Desio, Monza, după ce a încercat să arunce apartamentul în aer. Bărbatul a fost găsit cu bricheta în mână de pompierii care au spart uşa, aşteptând să se strângă suficient gaz încât să se producă o explozie.

Femeia fost sunată de soţ, care i-a spus: "Noi acum vom muri. Adio", apoi i-a închis telefonul.

Mama celor doi copii a sunat imediat la Poliţie, care a intervenit în câteva minute la adresa respectivă.

Pompierii au spart uşa, românul era cu bricheta în mână

Pompierii au intervenit imediat la adresă şi după ce s-a confirmat mirosul de gaz care venea din apartamentul românului, uşa a fost descuiată de specialiştii italieni în câteva secunde, pentru a preveni o scânteie.

Potrivit ilfattoquotidiano.it, în interiorul apartamentului se afla românul care ţinea în mână o brichetă, fiind imobilizat imediat. Pompierii au declarat că în apartament încă nu se acumulase suficient gaz pentru o explozie.

Românul a fost arestat

Tatăl celor doi copii a fost arestat, iar minorii au fost transportaţi la cel mai apropiat spital pentru îngrijiri şi analize medicale. Potrivit poliţiştilor italieni, promptitudinea mamei celor doi copii, care nu s-a pierdut cu firea şi a acţionat imediat, a evitat o tragedie de proporţii.