Descoperirea ar fi făcut-o chiar enoriaşii. Individul era căutat după ce a înşelat zeci de persoane cu nişte mansarde construite ilegal. Bărbatul de 37 de ani este acum de negăsit, din nou. Clericii din Iaşi spun că, în realitate, individul nu fusese niciodată hirotonit.

Individul a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, după ce alături de alte două persoane a construit zeci de mansarde ilegal sau chiar fictiv. După ce păcălea potenţialii clienţi şi se vedea cu banii în cont, dispărea şi nu mai răspundea la telefon. La fel a făcut şi atunci când autorităţile au vrut să pună în aplicare mandatul de încarcerare.

Articolul continua dupa recomandari

Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi: Poliţiştii ieşeni desfăşoară activităţi specifice pentru depistarea unui bărbat de 37 de ani, din comuna Răducăneni, pe numele căruia Tribunalul Iaşi a emis un mandat de executare a pedepsei de 10 ani închisoare, fiind condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Timp de doi ani, poliţiştii nu au reuşit să îi dea de urmă. Şi asta pentru că bărbatul se pare că se instalase peste ocean, ca preot la o biserică românească, în California. De atfel, individul ar fi îmbrăcat sutana încă dinaintea fugii sale din România, deşi Mitropolia Moldovei nu are cunoştinţă despre el.

În 2015 bărbatul ar fi slujit la o parohie din Teleorman, după care a cerut transferul în Statele Unite ale Americii. Tot în 2015 a reuşit să obţină acest transfer şi a plecat din ţară.

Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei:  Dânsul nu are nicio legătură cu Arhiepiscopia Iaşilor, nici nu a fost hirotonit, nici încadrat ca preot undeva.

Câţiva români de acolo ar fi desluşit misterul după ce, din luna decembrie a anului trecut, bărbatul a dispărut din nou.

Se pare că bărbatul primea acolo un salariu lunar de 3.000 de dolari şi o locuință pentru care nu plătea chirie. S-a retras din peisaj după ce ar fi întâmpinat o problemă neclarificată la oficiul de emigrări. Presupusul preot este dat, acum, în urmărire internaţională.