Dosar penal în cazul uciderii unui câine din rasa Amstaff, după ce proprietarul patrupedului a depus o plângere penală la Poliţie. Bărbatul susţine că a avut o altercaţie cu un vecin, câinele a sărit să-l apere, moment în care acesta din urmă a înjunghiat animalul cu un cuţit.

Locatarii unui bloc din Galaţi speră ca bărbatul de 47 de ani, recent mutat în imobil, să răspundă aspru în faţa legii după ce a înjunghiat pe scară, fără să clipească, animalul de companie al unui vecin.

Articolul continua dupa recomandari

Conflictul, povesteşte stăpânul animalului, pare să fi pornit după ce soţia sa a curăţat câţiva ţurţuri de la balcon. Se pare că o parte din bucăţile de gheaţă au ajuns în balconul vecinului care locuieşte un etaj mai jos. 

Pe moment, bărbatul nu a spus nimic, însă, când Laurenţiu Costel Bocioc se întorcea acasă cu patrupedul său, vecinul a ieşit din apartament şi l-a atacat cu un cuţit de bucătărie. 

Câinele a murit apărându-şi stăpânul

Laurentiu Bocioc a reuşit să se ferească, astfel că victimă a căzut Rita, un câine din rasa Amstaf, în vârstă de aproape 13 ani. 

Patrupedul a crescut în blocul în care locuiesc stăpânii săi încă de pe vremea când avea două luni. Tot cartrierul o ştia şi se juca cu ea, mai ales că era un câine blând.

Stăpânii au dus-o pe Rita la medic, însă animalul nu a mai putut fi salvat. 

Oamenii au depus plângere la poliţie, acolo unde au depus la dosar şi certificatul de necropsie efectuat de Direcţia Sanitar Veterinară Galaţi.

Dacă va fi găsit vinovat pentru uciderea câinelui, gălăţeanul riscă să ajungă după gratii.

Vecinii acestuia spun că agresorul a mai avut probleme cu legea şi în trecut, fiind eliberat din închisoare în urmă cu câţiva ani.