În timpul desciderilor un jandarm a fost atacat de unul dintre suspecţi. Ca să-i liniştească, un subofiţer a fost nevoit să tragă un foc de armă. Misiunea a scos la lumină o nouă tactică a hoţilor români, care se ocupau cu clonarea cardurilor. Călătoreau în locuri exotice din Asia pentru a scoate banii furaţi, încercând astfel să îşi acopere urmele.

Cu un plan bine pus la punct şi cu siguranţa că nu vor fi prinşi, infractorii au zburat până în Taiwan şi Filipine. Acolo nu aveau limită de retragere a banilor.

Articolul continua dupa recomandari

Reţeaua ar fi operat timp de doi ani şi ar fi prădat, din ce se ştie până acum, 25 de persoane din Suedia, Finlanda şi Danemarca. Prejudiciul estimat până acum ajunge la 50.000 de euro.

Odată ce le-au luat urma, anchetatorii au făcut 27 de percheziţii în Capitală şi în cinci judeţe. În Argeş, descinderile la una dintre casele suspecţilor s-au încheiat violent.

Flavius Tănase, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Argeş: Un jandarm a fost lovit în zona feţei cu pumnul de către un suspect, iar în aceeaşi locaţie, alte două persoane au atacat jandarmii care se aflau acolo cu unelte agricole. Fapt pentru care jandarmii au fost nevoiţi să folosească arma din dotare şi a tras un foc de avertisment.

Andreea Vasile, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Argeş: A prezentat un traumatism cranio-facial, iar ca urmare a efecturării radiografiilor s-a constat o fractură de mandibulă.

În total, 20 de indivizi au fost duşi la audieri. Nouă dintre ei au fost reţinuţi, aseară, inclusiv cel care l-a lovit pe jandarm. În casa unuia dintre suspecţi au fost găsite şi droguri.

În plus, anchetatorii au stabilit legături între această reţea şi o altă grupare de hoţi, specializată în furtul de marfă din tiruri, destructurată în urmă cu trei săptămâni.