Răsturnare de situaţie în cazul lui Marius Parfenie, tânărul care a intrat cu maşina în 9 oameni, la Brăila. Medicii legişti au finalizat raportul şi au aflat ce substanţe erau în sângele atacatorului care a vrut să ucidă, pe 11 noiembrie anul trecut.

Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din Iaşi a finalizat analiza probelor de sânge prelevate de la Marius Valentin Parfenie, tânărul care, în ziua de 11 noiembrie 2018,  l-a injunghiat pe un bărbat din Cazaşu, i-a furat maşina, iar apoi a spulberat nouă persoane, două pe şoseaua de centură şi şapte în faţa intrării principale de la Mall-ul din Brăila

Articolul continua dupa recomandari

Raportul ajuns pe masa procurorului criminalist Mircea Ciutac arată ca Parfenie nu a consumat droguri, aşa cum s-a crezut iniţial, ci doar alcool, fapt confirmat de Parchetul de pe lângă Tribunal pentru debrăila.ro. Parfenie avea o alcoolemie de 1,25 grame alcool pur la mie.

Anchetatorii aşteapta şi rezultatele expertizei psihiatrice, care a fost efectuată la IML Bucuresti. Totodata, procurorii DIICOT urmează sa stabilească dacă atacul de la sfârşitul anului trecut a fost sau nu un atentat terorist.

Tribunalul Brăila a prelungit la începutul acestui an măsura de arest preventiv a lui Marius Parfenie până la 7 februarie.

Marius Valentin Parfenie şi-a prospus să ucidă cât mai multe persoane cu putinţă. A pus la punct un plan odios, inspirat din atentatele teroriste, la sfârşitul căruia urma să se sinucidă, luând în calcul şi posibilitatea ca poliţiştii să îl omoare. Acestea sunt concluziile judecătoruluide drepturi şi libertăţi.

Tânărul de 20 de ani şi-a recunoscut faptele. A spus, fără vreo urma de regret, că a avut intenţia "de a suprima viaţa unui număr nedeterminat de persoane, cu scopul de a schimba ceva în ordinea sociala din România."