Un raport realizat de ministerul Transporturilor, despre starea reţelei de căi ferate din ţara noastră, arată o situaţie devastatoare. Potrivit documentului, citat de Adevărul, starea căilor de rulare este la pământ şi în orice moment se poate produce o catastrofă. 

Mai precis, din totalul celor 13.680 de kilometri de linie de cale ferată, pe aproape zece mii nu se mai pooate circula în siguranţă. 

Articolul continua dupa recomandari

Procentul de linie degradată este de 72,4 la sută, potrivit adevarul.ro.

Apoi, la capitolul poduri, dintr-un  total de 4.739 de unităţi, 3115 sunt periculos de ruinate. Nici podeţele nu stau mai bine cu peste 9.200 distruse dintr-un total de 12.674.

În plus, termenele de reparaţii sunt depăşite pentru 60% din infrastructura CFR, iar în unele cazuri acesta trece chiar şi de 85 la sută. 

Iulian Măntescu, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă a declarat că situaţia se va degrada accelerat dacă nu se intervine.

"Toate reglementările europene ne obligă ca cel puţin 60 la sută din fondurile europene alocate ministerului de resort ar trebui să meargă la dezvlotarea infrastructurii feroviare. Banii trebuie utilizaţi pentru reparaţia căii ferate.

Starea infrastructurii se va degrada accelerat dacă nu se intervine. Din 2012 s-au mai făcut alocări bugetare. Este vorba despre un management prost", a declarat Măntescu la Antena3.